مونولوگ

‌‌

ماهیتابه‌ی دورو


یکی از کارهایی که می‌کنم اینه که تو آشپزی سعی می‌کنم رکورد زمانی بزنم. مثلا فعلا رکوردم تو پخت سه بسته ماکارونی ۷۰۰ گرمی زر، ۲۵ دقیقه بوده. یعنی از وقتی گذاشتم آب جوش بیاد و خورش (سویا) رو حاضر کردم تا وقتی آبکش کردم و سیب‌زمینی ته‌دیگ گذاشتم و گذاشتم دم بکشه شده ۲۵ دقیقه. ولی اغلب بیشتر طول می‌کشه، ۴۵ دقیقه، ۵۰ دقیقه یا حتی یک ساعت، بسته به اینکه آشپزخونه چقدر مرتب باشه و چقدر ظروف مورداحتیاجم شسته یا نشسته باشه و اینکه مواد خورش آماده‌سازی بخواد یا نه، مثل مرغ، گوشت یا چیپس. امروز هم رکورد برنج و کوفته‌قلقلی خودم رو زدم. درواقع اولین باره که برنج و کوفته‌قلقلی می‌پزم. از موقع رنده کردن سیب‌زمینی تا وقتی قلقلی‌ها رو ریختم رو برنج و گذاشتم دم بکشه حدود دو ساعت شد، برای یازده نفر که تا اینجا (اشاره به گلو، حلق، حلقوم، خرتناق و..‌.) خوردند. آها تا یادم نرفته بگم رنده‌ش با خواهرم بود و اونم جزء این دو ساعت حساب کردم.
این رکورد زدن رو، تا جایی که ذهنم یاری می‌کنه تو کارهای دیگه نمی‌کنم. آشپزیم هم به اون صورت خوب نیست. اگه بخوام احتمالا هر چیزی رو می‌تونم درست کنم، ولی مثلا الان من قیمه و قرمه‌سبزی رو اکسپرت نیستم. اینی که میگم اکسپرت، چون اصطلاح معمول ما تو بیمارستان بوده و نشسته تو دهنم. یکی ندونه فکر می‌کنه چقدر من با انگلیسی مَچَم که تو زبان فارسیم هم رسوخ کرده!
در مورد آشپزی، خب مادرم وقتی جوان بوده‌اند، زبانزد فامیل بوده‌اند. ولی راستش رو بخوام بگم، من خیلی طرفدار آشپزی مادرم نیستم. تو بیشتر غذاها، دستپخت خودم رو دوست دارم. به من میگن فرزند ناخلف!
یه شعر هم یادم اومد الان، میگه آن نخل ناخلف که تبر شد ز ما نبود، ما را زمانه گر شکند ساز می‌شویم. فکر کنم از من برائت جستن.


+ نه اینکه بگم ناراحت میشم بیاین رکوردهاتون رو بگین، اتفاقا خوشحال هم میشم. ولی میگم اگه به جهت آگاهی‌بخشی از اینکه این‌ها رکوردهای معمولی (معمول+ی) هستن می‌خواین این کارو بکنین، بدونین که در جریان هستم :)

  • نظرات [ ۱۱ ]
پا ییز
۱۱ بهمن ۹۸ , ۱۹:۵۳

کوفته قلقلی را توضیح بده 

 

پاسخ :

تو نت سرچ کنی انواعشو میاره. این که ما درست می‌کنیم، موادش مثل شامی کبابه، فقط گوله‌گوله، گردالی‌گردالی، کوچولوکوچولو سرخش می‌کنیم. بعد هم برنج رو که آبکش کردیم، می‌ریزیم روش تا با هم دم بکشن. اگه سفت و جوندار باشه، بعدا با هم هم می‌زنیم که لابلای برنج قرار بگیره، وگرنه بااحتیاط برمی‌داریم و برنج رو می‌کشیم و بعد قلقلی‌ها رو بشقاب‌ها می‌ذاریم.
منتظر اتفاقات خوب (حورا)
۱۱ بهمن ۹۸ , ۱۹:۵۸

من رو از آخر اولین نفر ثبت کنید! بخوام یه سالاد درست کنم همه رو کلافه میکنم غذا که جای خود دارد:|

پاسخ :

والا ما هم همچین اول نیستیم :)
تسنیم
۱۱ بهمن ۹۸ , ۲۲:۳۸

هرکی دیده و فهمیده که رسوخ رو نسوخ نوشتم و نگفته، از ماهیتابه‌ی دورو، دوروتره اصلا! مرسی، اه!

پاسخ :

میگم می‌خوای تو کلا از کلمات بیگانه استفاده نکن :))))
پا ییز
۱۱ بهمن ۹۸ , ۲۳:۵۴

ما خورشت قلقلی درست می کنیم 

کدو سرخ کردم از اول شستن تا لحظه جوشیدن شد نیم ساعت 

بعد فکر می کردم به یک ربع حاضر شه چهار تا کدو ولی چهل و پنج دقیقه با شعله کم جوشید :| 

پاسخ :

یعنی اول کدو رو سرخ می‌کنی بعد می‌جوشونی؟ o_O
پا ییز
۱۲ بهمن ۹۸ , ۰۰:۲۹

آره با گوجه 

پاسخ :

هاااا! تازه ملتفت شدم، مثل بادمجون!
بهنام
۱۲ بهمن ۹۸ , ۰۰:۳۴

جالبه که هنوز کسی پیدا نشده که نظرش رو با جمله «این که چیزی نیست من خودم...» شروع کنه.

آخرین باری که اینجا رو خوندم یادم میاد چندان رغبتی به نظر و پاسخ نظر نداشتید. شما عوض شدید یا من آلزایمرو بغل کردم و شما رو با کس دیگه‌ای اشتباه گرفتم؟! [منتظر تیکه انداختن می‌ماند :)]

پاسخ :

سلام
مخاطبان من فهمیده هستن، نظرشونو با این جمله شروع نمی‌کنن. شاید فقط بتونن با این جمله تموم کنن!
تیکه چرا؟ ولی کلا یادم نمیاد از کامنت بدم اومده باشه. شاید یه مدتی کامنت‌ها رو بسته باشم، ولی غالب اوقات اتفاقا خوشحال هم میشم با خوندن کامنت‌ها.
حالا من که خیلی هم اهل گذاشتن کامنت نیستم، ولی فکر کنم شما منو با خودتون اشتباه گرفتین :)
+ بابت اون کادوی خونه‌نویی خیلی متشکرم. واقعا لازم داشتم و داشتم می‌گشتم بین فونت‌های مختلف. فقط الان من یکی دو تا سؤال دارم در مورد قالب، میشه اگه اینو خوندین یه کامنت بذارین ازتون بپرسم؟
هـی وا
۱۲ بهمن ۹۸ , ۰۸:۵۴

به نظرم آشپزی باید بیشتر با عشق و علاقه باشه 

پاسخ :

نظرتان به صواب نزدیک است :)
حمیده
۱۲ بهمن ۹۸ , ۲۳:۵۸

نمی‌دونم اینم رکورد محسوب میشه یه نه؟!اینکه ساعت ده و نیم صبح خورشت قیمه یا قورمه سبزی درست کنی و ساعت یک هم برنج و هم خورشت هر دو باید آماده باشه دیگه،آخه امیرعلی ما که کلاس پنجمه ساعت یک میاد خونه و فقطط یه جمله میگه :گششنمه!! البته زودپز هم نقشش خییلی پر رنگه در این رکورد زدن! ما یه امیرصالح سه ساله هم داریم و یک فاطمه گلسای یکسال و نیمه.دخترمون از همین الان کارهارو بهتر از برادرش انجام میده.

راستی تسنیم جان شبکه نسیم یه مسابقه داره میده به اسم خانه ما.اینسری تو مشهد هستن و یک خانواده از مهاجران افغانستانی هم شرکت کردن.یعنی آشپزی مادرشون خییلی خوبه،فکر کنم برنده بشن این فصل.نمیدونم حالا اصلا تلویزیون میبینی یا نه؟

پاسخ :

سلام :)
البته که رکورد حساب میشه. حالا اینکه رکورد یک دنیا باشه یا نه رو نمی‌دونم :)
واقعا بعد مدرسه، آدم به امید غذای مامانش برمی‌گرده خونه. البته که پسرها طبق تجربه‌ی من، بیشتر غذایی! هستن. مثلا یکی از داداش‌های من همین که وارد خونه میشه، مستقیم میره آشپزخونه ببینه غذا چیه.
آره، هر بچه‌ای یه ویژگی‌های خاصی داره برای خودش. هر کدوم تو یه چیزی مهارت دارن که باید بفهمیم اون چیه.
خدا حفظ کنه بچه‌های گلتون رو :)
تلویزیون کمابیش می‌بینم. این برنامه‌ای که گفتین رو هم زیاد ندیدم، ولی شانسکی همون قسمت آشپزیش که قابلی پخته بودن رو دیدم. یعنی تلویزیون روشن بود و منم نگاه نمی‌کردم. بعد صداشونو شنیدم و فهمیدم افغانستانی‌ان نظرم جلب شد و دیدم. برام جالب و خوشایند بود. قابلی یکی از غذاهای موردعلاقه‌ی منه ^_^ ولی تا حالا خودم نپختم.
طراحی سایت تهران
۱۳ بهمن ۹۸ , ۱۰:۰۸

سلام جالب بود

پاسخ :

سلام
آره، خیلی.
. ℳƐĦƊℑ .
۱۳ بهمن ۹۸ , ۲۲:۴۶

هر چی فکر میکنم رکوردی به ذهنم نمیرسه که بگم

با اجازه من یه موز بر میدارم:دی

پاسخ :

موز سرو نمیشه متاسفانه، می‌تونین توت خشک میل کنین =)
بهنام
۱۷ بهمن ۹۸ , ۲۰:۱۴

بفرمایید!

پاسخ :

بازم تشکر می‌کنم بابت لطفتون.
این عنوان وبلاگ که خودتون هم متوجه شدین زیر اون درخته مثلا مخفیش کردم، راهی نیست که حذفش کنم یا بی‌رنگ بشه، ولی همچنان اسم وبلاگ رو تب مرورگر باشه؟ می‌تونم نیم‌فاصله بذارم که حذف بشه، ولی دیگه صفحه‌م عنوان نداره. مثلا من وقتی چند تا صفحه باز می‌کنم و می‌خوام بینشون جابجا بشم، باید اسم صفحات روشون باشه دیگه. تازه یه تصویر کوچیک اختصاصی هم بعضی وبلاگ‌ها کنار اون اسم میذارن، می‌خواستم ببینم چجوریه.
اون کدی که شما فرستادین رو جایگذاری کردم، قالب یه‌کم بهم ریخت. تصویر هدر رفت بالا و درخت نصفه شد. می‌خواستم که درخت کامل باشه :) نفهمیدم دقیقا چه تغییری توش داده بودین. یه قسمت titr فک کنم اضافه شده بود، که من هرچی اعداد مختلفشو جابجا کردم به نتیجه نرسیدم :))) آخه من حتی یک کلمه هم در مورد این چیزا اطلاعات ندارم، آزمون و خطا میرم جلو.
بعد اینکه مونولوگ رو که گذاشتم رو عکس هدر، حاشیه‌اش شارپ نیست. علتش می‌تونه این باشه که با ادیتور گوشی این کارو کردم؟
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
Designed By Erfan Powered by Bayan